Varför ska man ha en vinkyl?

Posted by admin on februari 05, 2014
Blogg

Intresserad för vinkylar i Sverige har växt oerhört på sistone, och de börjar nu poppa upp i svenska hem i alla dess former. Vissa bygger in en vinkyl i köket, andra satsar på fristående enheter och de riktiga entusiasterna har ett vinlagringsskåp i förrådet eller källaren. I många andra länder, såsom vinlandet Frankrike, är en vinkyl något helt normalt som har funnits i långa tider. För oss är det ju däremot ett nyare fenomen och därför kanske många ställer sig frågan varför man ska ha en vinkyl.

I grund och botten så hör man ju på namnet varför man ska ha en vinykl; för att kyla sitt vin. Vin är ju något som förändras över tiden, och att förvara det i rätt temperatur gör att man säkerställer att ens fina viner inte förstörs. Samtidigt kan en vinkyl vara ett sätt att kunna servera sitt vin i exakt rätt temperatur, istället för att chansa på att det vanliga kylskåpet är inställt på den temperatur som man vill servera vinet i. Som sista argument för vinkylen så har den faktiskt ytterligare funktioner för att förvara vinet på bästa sätt, vilket inkluderar kontroll av luftfuktighet, vibrationer och ljusinsläpp.

Man ska inte heller sticka under stol med att en vinkyl är en designprodukt. Kylarna är ofta gjorda med en snygg front och passande belysning, och blir därför inte sällan kökets snyggaste vitvara. I ett vardagsrum kan den posera som en möble, vilken kan smälta in väldigt bra bredvid en klassisk fåtölj eller liknande möblemang.

Om man fortfarande inte är övertygad om nyttan med en vinkyl kan man ju även lite krasst säga att ”någonstans ska ju vinet vara”. Kylarna är byggda för att få in så många vinflaskor som möljigt på så lite plats som möjligt, ibland med funktioner för att hålla ordning på var flaskorna ligger, så förutom själva kyleffekten är det ett platseffektivt sätt att förvara vinet.

Så med det sagt kanske det har klarnat lite varför just vinkylar är något som har blivit så populärt på sistone!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *