Tandblekning hemma – vita tänder snabbt och billigt

Trots att tandblekning är något som intresserat människor i många århundraden är det inte förrän under de senaste åren som trenden verkligen tagit fart. Anledning till det beror till stor del på de stora framsteg man gjort inom forskning i branschen samt det faktum att preparaten idag är mer effektiva fast också skonsammare än tidigare.

Vanligast är att man bleker tänderna med en blekningsgel och tillhörande tandskenor – med eller utan plasmaljus. White strips är en annan tandblekningskur som uppskattas för sin enkelhet och som de flesta aktörer idag säljer. Det finns också en rad omdiskuterade huskurer som utlovar blandade resultat utan nödvändig uppbackning från forskarvärlden.

I samband med att efterfrågan på tandblekning hemma har ökat har antalet tillgängliga metoder för hemmabruk gjort detsamma vilket pressat ner priserna. Ett komplett paket med allt du behöver för att bleka tänderna kostar därför idag sällan mer än ett par hundralappar, jämfört med flera tusen kronor för samma behandling med samma preparat hos en tandläkare.

Vilken tandblekning är den bästa?

Tänder som bara är lite gula kan ofta snabbt blekas med en enkel lösning såsom en blekningspenna eller white strips. Å andra sidan kan grovt missfärgade tänder kräva två behandlingar per dag i ett par veckor eller mer.

Med andra ord är det dina tänder som avgör vilken metod som passar dig bäst.

Vidare finns det aktörer som anses vara bättre och mer seriösa än andra. Därför föreslår vi att du tittar på ett par opartiska rekommendationer och läser på om tandblekning hemma INNAN du tar ett slutligtilgt beslut. På så sätt kan du måla dig en tydlig bild över dina valmöjligheter samtidigt som du minimerar risken för att bli besviken över resultatet.

Överväg riskerna och ta hänsyn till alla anvisningar

Att bleka tänderna hemma är något som passar de allra flesta fast tyvärr inte alla. I vissa unika fall kan en behandling ha motsatt effekt och orsaka skador och ytterligare missfärgningar. Därför ska du alltid följa alla medföljande instruktioner och givetvis inte bleka dina tänder om din hälsa inte tillåter det.

OBS! Har du problem i munhålan, dvs. problem med tänderna, tandköttet, karies och rotfyllningar, eller tar receptbelagda läkemedel bör du rådfråga din tandläkare eller husläkare innan du påbörjar en behandling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *