Kulturella hundutställningar

Posted by admin on juli 07, 2017
Blogg

Det är svårt för de som inte är det minsta intresserade av husdjur eller djur över huvud taget att sätta sig in i en riktigt inbiten hundentusiasts känslor för sin hund, många menar på att hundägarna tar han om sin hund på ett bättre sätt än hur de skulle ta hand om sina egna barn, vilket jag kan tycka är skrämmande.

Men nog om det, tänkte i denna artikel debattera lite om hundutställningar och om den kultur som byggt upp runt detta, är det etiskt och moraliskt försvarbart med hundutställningar som det går till idag?

Många raser avlas sönder så att dessa knappt kan gå och leva som en normal hund önskar, det är tragisk att se dessa hundar må dåligt bara för att deras mattar ska kunna visa upp dem på en hundutställning med ”perfekt” utseende. Ett utseende som inte på något sätt är normalt för hunden i fråga med helt oproportionerliga kroppsformer.

Jag tänkte här förespråka avelsförbud inom hundutställningar världen över. Alla hundar som ska vara med på hundutställningarna MÅSTE vara helt renrasiga för att minimera lidandet för alla försvarslösa hundar.

Sporten ska istället vara som våra skönhetstävlingar när det kommer till människor, vanlig träning för en fysiskt tilltalande form samt ett vårdat utseende.

När det kommer till ett vårdat utseende på pälsdjur så är det så klart pälsen vi syftar på, det går att få till denna på ett fantastiskt sätt och på så sätt få en visuellt mycket tilltalande hund.

De enda verktygen jag tycker skulle få användas vid fixandet av hunden inför en hundutställning är kammen, samt en hundtrimmer. Du måste få möjligheten att kamma hundens päls precis som vi själva kammar håret på dagarna för att se bra ut.

De måste även få klippa sig precis som vi, men istället för en sax är det mycket enklare att använda sig av en hundtrimmer för att på så sätt få en kortare och mer vårdad päls.

Kommentera gärna era åsikter nedan om vad ni tycker om hundutställningar och deras sätt att plåga djuren.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *