Hur bör ett studentplakat se ut?

Posted by admin on mars 31, 2017
Uncategorized

Studenten närmar sig med stormsteg, en viktig del av studenten från familjens sida är studentplakatet. En personlig skylt som ska hylla studenten. Men hur bör ett sådan plakat se ut?
Det finns inga rätt och fel på ett studentplakat men det finns mer eller mindre standardiserade studentplakat, vill du att ditt ska se ut som alla andras eller vill skapa ett eget studentplakat?
Om vi bortser från detaljer så som storleken på studentplakatet eller om det är dubbelsidigt, kvalitet på papper och så vidare och istället enbart kikar på trycket på skylten, hur bör detta se ut är frågan?
Till att börja med har ALLA studentplakat ett foto på studenten, detta är väl egentligen det som är ett måste, annars får det nog inte ens kallas för ett studentplakat. Men vilken typ av foto? Här kan det variera. Det absolut vanligaste är att ha en bäbisbild alternativt en bild när studenten va barn, kanske max 3-4 år gammal. Varför detta har blivit en tradition det har jag faktiskt ingen aning om.
När du valt en bild ska bilden utsmyckas med olika detaljer som hör studenten till. Denna listan kan göras lång, men de absolut vanligaste detaljerna är champagneflaskor, ballonger, konfetti och liknande festliga detaljer. Det är ju en dag att fira.
Hur dessa detaljer ska komponeras tillsammans med fotot på studenten är helt upp till dig. Men beställer du ditt studentplakat hos någon av de stora leverantörerna på nätet så måste man tyvärr använda sig av standardiserade mallar, och du kan inte själv komponera detta.
Men mitt tips är ändå att skapa ett helt eget studentplakat med hjälp av ditt ritprogram på datorn. Därefter skickar du in detta för utskrift hos någon billig leverantör och klistrar upp på en kartong eller liknande. På detta sätt har du skapat ett studentplakat som ingen annan har! Alla använder nämligen tjänsterna med standardmallar på nätet!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *