Att tänka på innan du tar ett snabblån

Posted by admin on oktober 10, 2017
Uncategorized / No Comments

Ett snabblån ska man veta är sista utvägen till att fixa till en ekonomisk knipa, de flesta vet att räntorna kan vara väldigt höga, därför bör du tänka på följande när du tar ett snabblån.

Anledningen till att det heter snabblån kan man säga är för att du tar lånet snabbt, du får pengarna snabbt och enkelt, ibland direkt efter ansökan är godkänd, samtidigt som du ska betala tillbaka lånet snabbt. Det är ofta det här sista, betala tillbaka snabblånet snabbt som det brister.

Många långivare skyltar med gratis snabblån, endast en liten avgift, men denna avgift kan ofta bli dyr när man räknar på effektiv ränta. Men denna avgift vet du om när du tar lånet och förhoppningsvis är beredd på att betala tillbaka inom utsatt tid. Men vad händer om du inte gör det. Det är ofta här det börjar gå illa åt många som tar snabblån.

Det är nämligen så att förseningsavgiften på dessa lån kan vara otroligt höga, och anledningen till att du tog lånet från början är väl för att du ar problem att betala något? Så vad skulle göra det enklare att betala tillbaka detta lånet denna gång? Det är lätt att man hamnar i en ond spiral och tar nya lån för att betala tillbaka gamla.

Tänk därför efter innan du tar ett nytt snabblån, vad går pengarna till och MÅSTE jag verkligen ta detta lån?

En tum regel är att aldrig låna för att betala av ett lån, vad tjänar detta till? Du sätter dig då bara i en än värre situation.

Foto på canvastavla

Posted by on augusti 13, 2017
Blogg, Uncategorized / No Comments

Har du ett foto som du är riktigt nöjd med och skulle vilja få detta foto på canvas? I så fall har du hittat helt rätt. Här hittar du all information om hur du går tillväga för att få ditt foto tryckt direkt på canvas, precis så som du vill ha det.
Vi tillhandahåller alla de funktioner som krävs för att du ska kunna anpassa dit foto för att passa till just den canvastavla som du vill skapa. Det handlar om exempelvis storleken på canvastavlan, vill du ha en stor canvastavla som täcker nästan hela väggen, eller en liten som kanske ska stå på ditt skrivbord? Det handlar även om formatet, vill du ha en panorama, stående, helt kvadratisk eller kanske rektangulär, ja valet är ditt. Andra funktioner som du kan välja på för ditt foto på canvas är olika effekter som exempelvis svart/vitt eller kanske en sepia ton på ditt foto. Valalternativen är många, men vill du enbart trycka ditt foto på canvas så går det både fort och enkelt.
Denna webbplats följer egentligen 4 enkla punkter för att få ditt foto på canvas. Först och främst måste du såklart ta ett foto, eller leta fram ett redan befintligt foto som du vill trycka på canvas. När du har detta foto så laddar du upp det här på webbplatsen.
Nästa steg blir att välja storlek, format och effekt. Du kan välja på alla tänkbara format som passar till just ditt foto. Det som avgör vilka storlekar och format som passar ditt foto är bland annat antalet pixlar i din bild samt formatet på själva bilden. En helt kvadratisk bild gör ju sig självklart inte rättvis som en panorama canvas som du kan förstå.
När du valt både storlek, format och eventuell effekt (Svart/vitt, sepia, osv…) så ser du en förhandsgranskning på skärmen som visar hur din canvastavla kommer att se ut då den är klar. Är du nöjd med resultatet så lägger du canvastavlan i varukorgen och slutför din beställning.
För att betala ditt foto på canvas så använder vi oss av Payson. Tycker du att detta är besvärligt och kanske vill betala på annat sätt, eller kanske komma till oss i vår ”fabrik” så är du mer en välkommen och kan då också betala på plats.

Tags: ,

Kulturella hundutställningar

Posted by admin on juli 07, 2017
Blogg / No Comments

Det är svårt för de som inte är det minsta intresserade av husdjur eller djur över huvud taget att sätta sig in i en riktigt inbiten hundentusiasts känslor för sin hund, många menar på att hundägarna tar han om sin hund på ett bättre sätt än hur de skulle ta hand om sina egna barn, vilket jag kan tycka är skrämmande.

Men nog om det, tänkte i denna artikel debattera lite om hundutställningar och om den kultur som byggt upp runt detta, är det etiskt och moraliskt försvarbart med hundutställningar som det går till idag?

Många raser avlas sönder så att dessa knappt kan gå och leva som en normal hund önskar, det är tragisk att se dessa hundar må dåligt bara för att deras mattar ska kunna visa upp dem på en hundutställning med ”perfekt” utseende. Ett utseende som inte på något sätt är normalt för hunden i fråga med helt oproportionerliga kroppsformer.

Jag tänkte här förespråka avelsförbud inom hundutställningar världen över. Alla hundar som ska vara med på hundutställningarna MÅSTE vara helt renrasiga för att minimera lidandet för alla försvarslösa hundar.

Sporten ska istället vara som våra skönhetstävlingar när det kommer till människor, vanlig träning för en fysiskt tilltalande form samt ett vårdat utseende.

När det kommer till ett vårdat utseende på pälsdjur så är det så klart pälsen vi syftar på, det går att få till denna på ett fantastiskt sätt och på så sätt få en visuellt mycket tilltalande hund.

De enda verktygen jag tycker skulle få användas vid fixandet av hunden inför en hundutställning är kammen, samt en hundtrimmer. Du måste få möjligheten att kamma hundens päls precis som vi själva kammar håret på dagarna för att se bra ut.

De måste även få klippa sig precis som vi, men istället för en sax är det mycket enklare att använda sig av en hundtrimmer för att på så sätt få en kortare och mer vårdad päls.

Kommentera gärna era åsikter nedan om vad ni tycker om hundutställningar och deras sätt att plåga djuren.

 

Ronneby Kulturcentrum

Posted by admin on maj 19, 2017
Blogg / No Comments

Ronneby Kulturcentrum har en utställningsyta på 1500 kvm. Det gör att detta är en av södra Sveriges största konsthallar. Konsthallen används inte bara för utställningar utan här hålls det även konserter och andra kulturevenemang. Ronneby Kulturcentrum ägs av kommunen och ligger i de gamla verkstadslokalerna som tidigare tillhörde Kockums Emaljverk. Byggnaderna innehåller utöver konsthallen Ronnebys kulturskola, verkstäder i grafik, emalj och textil samt en musikskola.

Ronneby Kulturcentrum har två konsthallar. I dessa visas det runt tio olika utställningar under året. De som står som arrangörer är Kulturenheten och Ronneby konstförening. Stora konsthallen används även som Ronnebys kulturscen för olika konserter, teaterföreställningar, föreläsningar, och så vidare.

I Ronneby Kulturcentrum finns det flera verkstäder som hyrs av olika konstnärer. Det är verkstäder för en mängd olika tekniker. Emaljverkstaden, grafikverkstaden och textilverkstaden. Alla verkstäder är utrustade med diverse saker.

Kulturcentrum erbjuder även olika föreläsningar och helgkurser där man kan lära sig en massa saker som till exempel trycka på textil med mera.

Kommande utställningar i konsthallen

8 april till den 28 maj kommer en utställning med målningar och textilier som kallas för Loading Faces. Utställare är Lasse Skarbøvik. Samtidigt är det även Viskaform, som är ett projekt som skapat olika kollektioner.

Mellan 8 april och 28 maj är det även Habitatet av Ludvig Öfdman på plats och behöver du hotell i Ronneby i samband med detta så rekommenderar vi ett besök på hotellronneby.se.

Andra kommande utställningar är:

  • 17/6 – 3/9 2017 – Södra konsthallen

VÅNG – Fotokonst, arkeologi, landskap

  • 17/6 – 3/9 2017 – Norra konsthallen

S(KÖN) – Ruskig Ångest

  • 17/6 – 3/9 2017 – Galleriet

Britt Proudlock

  • 16/9 – 5/11 2017 – Södra konsthallen

Ekta

  • 16/9 – 5/11 2017 – Norra konsthallen

Rolf Palvén

 

Ronneby Kulturskola

I Ronneby Kulturcentrum huserar även Kulturskolan. Här kan barn och ungdomar utvecklas tillsammans och det finns en mängd olika kurser att gå. Här går det att lära sig att spela de allra flesta instrument om man vill.

Talböcker till rätt pris

Posted by admin on april 12, 2017
Blogg, Uncategorized / No Comments

Talböcker eller ljudböcker som är en annan variant av talböcker, fast lite mer dramatiserat har blivit oerhört populärt på senare tid och det finns nu mängder av företag som specialiserat sig på att endast erbjuda denna typ av media.
För fanns ljudböckerna och talböckerna tillsammans med vanliga böcker på bibliotek eller hos en bokhandlare, men nu har segmentet blivit så stort att de klarar sig på egen hand.
För närvarande kan man välja om man vill köpa sin talbok löst och lyssna på, eller skaffa ett abonnemang på en prenumerationstjänst där du får tillgång till mängder av talböcker för en fast månadskostnad. Vilket du ska välja är upp till dig och bör bero på hur mycket du tänkt att lyssna.
Jag tänkte dock ge dig ett tips på vägen nämligen talböcker.se, en webbplats som har riktat in sig på att jämföra utbudet och priset hos flera olika leverantörer av talböcker.
Detta gör att du på ett enkelt sätt kan välja den leverantören som verkar passa dig bäst både innehållsmässigt, funktionsmässigt och prismässigt.
Här finns både prenumerationstjänster samt bokhandlare som säljer lösnummer av böckerna som du antingen får köpa hem på cd-skiva eller ladda ner till din telefon eller dator.
En sak du bör tänka på och ta i akt vid en jämförelse är att jämföra prenumerationstjänsterna med varandra och bokhandlarna med varandra, annars blir jämförelsen inte så rättvis då priset på en bok inte kan jämföra med priset för en månads prenumeration, vilket blir priset på en bok om du enbart lyssnar en gång i månaden.
Hoppas du finner tjänsten nyttig, kommentera gärna nedan om vad du tycker eller annat som har med just talböcker att göra!

Föreviga dina foton med en bok

Posted by admin on april 10, 2017
Blogg, Uncategorized / No Comments

Jag kan tänka mig att du precis som jag, fightas med att din minneskort på telefon och digitalkamera bara blir fullt. Då löser vi detta genom att radera bilder eller köpa ett nytt, men jag tycker detta är otroligt synd.
Varför inte föreviga dessa foton i ett annat format än digitalt? Vad sägs som en fotobok? En fotobok är enkel och rolig att ha hemma och bläddra i och visa upp för vänner och bekanta, betydligt trevligare än att visa bilder från exempelvis semestern i mobilen eller i datorn. Det kostar dessutom i princip ingenting heller, och behöver inte vara svårt.
Men hur gör man då för att skapa sin egen fotobok? Det är faktiskt relativt enkelt. Det finns mängder av tjänster online som har riktat in sig på just fotoböcker och har fantastiskt pedagogiska verktyg för dig att använda när du ska ta fram din fotobok.
Det gäller att veta lite vad man ska ha sin fotobok till innan man börjar, vill man exempelvis själv bestämma vilka bilder som ska synas var, vill du ha text till alla bilder osv, då är det så klart lite mer tidskrävande men kan absolut vara att föredra då fotboken blir lite mer genomarbetat och roligare att bläddra i.
Men är fotoboken endast till för att tömma minneskortet och få ut bilderna i ett analogt format, då kan det va super enkelt och gå superfort.
Det är nämligen så att nästan alla tjänster har en automatisk funktion med standardiserade mallar för din fotobok som fungerar alldeles utmärkt. Du väljer endast den mapp med bilder i datorn du önskar använda och laddar upp allihopa på en gång. Därefter bygger tjänsten själv ihop din fotobok på det sätt som den tycker passar bäst.
Därefter kan du bläddra och se om du är nöjd, är du det är det bara att beställa, annars kan du enkelt gå in och göra små justeringar innan du fortsätter.
Svårare än så är det inte att föreviga sina foton i en fotobok!

Hur bör ett studentplakat se ut?

Posted by admin on mars 31, 2017
Uncategorized / No Comments

Studenten närmar sig med stormsteg, en viktig del av studenten från familjens sida är studentplakatet. En personlig skylt som ska hylla studenten. Men hur bör ett sådan plakat se ut?
Det finns inga rätt och fel på ett studentplakat men det finns mer eller mindre standardiserade studentplakat, vill du att ditt ska se ut som alla andras eller vill skapa ett eget studentplakat?
Om vi bortser från detaljer så som storleken på studentplakatet eller om det är dubbelsidigt, kvalitet på papper och så vidare och istället enbart kikar på trycket på skylten, hur bör detta se ut är frågan?
Till att börja med har ALLA studentplakat ett foto på studenten, detta är väl egentligen det som är ett måste, annars får det nog inte ens kallas för ett studentplakat. Men vilken typ av foto? Här kan det variera. Det absolut vanligaste är att ha en bäbisbild alternativt en bild när studenten va barn, kanske max 3-4 år gammal. Varför detta har blivit en tradition det har jag faktiskt ingen aning om.
När du valt en bild ska bilden utsmyckas med olika detaljer som hör studenten till. Denna listan kan göras lång, men de absolut vanligaste detaljerna är champagneflaskor, ballonger, konfetti och liknande festliga detaljer. Det är ju en dag att fira.
Hur dessa detaljer ska komponeras tillsammans med fotot på studenten är helt upp till dig. Men beställer du ditt studentplakat hos någon av de stora leverantörerna på nätet så måste man tyvärr använda sig av standardiserade mallar, och du kan inte själv komponera detta.
Men mitt tips är ändå att skapa ett helt eget studentplakat med hjälp av ditt ritprogram på datorn. Därefter skickar du in detta för utskrift hos någon billig leverantör och klistrar upp på en kartong eller liknande. På detta sätt har du skapat ett studentplakat som ingen annan har! Alla använder nämligen tjänsterna med standardmallar på nätet!

Kulturtidningar för dig

Posted by on maj 16, 2016
Blogg, Uncategorized / No Comments

Är du intresserad av konst och kultur? Kanske du i så fall också är på jakt efter en bra tidning att prenumerera på för att hålla dig uppdaterad?

I så fall har du hittat rätt, tänkte här tipsa om ett gäng olika tidningar inom konst och kultur som du både kan läsa som e-tidning eller prenumerera på i pappersformat.

Den första tidningen jag tänkte tipsa om är konstvärlden. En tidning du inte bara kan prenumerera på utan även läsa en hel del utvalda artiklar direkt på deras webbplats. Just nu har de även ett erbjudande där du får ta del av tidningen Disajn helt utan kostnad om du prenumererar på Konstvärlden.  Konstvärlden är en tidning för dig som älskar allt inom konst. Du får allt från ytliga nyhetssammanfattningar till mer ingående djupdykningar inom olika konstområden.

Vill du kan du så klart även läsa hela tidningar via din mobil eller läsplatta, dock måste du då vara prenumerant samt registrera dig hos readly där denna tidning finns tillgänglig.

Får du inte din dagliga dos av kultur via konsten kanske du istället är som mig och älskar historia? Jag är en stor konsument inom både historietidningar och tv program inom historia. Tänkte därför ta tillfället i akt att nämna history channel som en tv kanal som du bara måste ta del av. Men känner du för att ta del av samma kultur på ett analogt sätt via det skrivna mediet så finns tidningen Historia som är en stor favorit framförallt hos mig. Om historia kan räknas som kultur är ju frågan? Om inte så skrivs det även en hel del om internationell kulturhistoria rent konkret i dessa tidningar. Allt från historisk konst till skrifter och liknande.

Alla tidningar inom ämnet finns att ta del av hos Prenumeration.online, en sida som samlat alla tänkbara prenumerationer, inte bara inom tidningar utan även olika produkter och mat. Ta en titt där för att hitta bästa erbjudandet och du är på jakt efter en prenumeration av något slag.

Tags: , , , ,

Optikbutiker blir mer modeinriktade

Posted by admin on februari 02, 2016
Blogg / No Comments

Optikkedjan Synsam har mer och mer börjat omvandlats till ett modeföretag under VD:n Håkan Lundstedts ledning. Mitt fokus är att utveckla bolaget”, säger han till Dagens Industri.
Håkan Lundstedt tillträdde som koncernchef för Synsam i mitten av 2015 då han rekryterades från Mekonomen av Synsams ägare riskkapitalbolaget CVC Capital Partners.

Mekonomen förvandlades under hans ledning från en nischad reservdelsbutik till en bred service- och verkstadsinriktad bilkedja för gemene man. Nu är det Synsams tur.

Håkan Lundstedt berättar att det som lockade med det nya vd-jobbet var möjligheten att på optikmarknaden göra det som Mekonomen har gjort på eftermarknaden för bilar.

Därför har han tillsammans med ledningen tagit fram en ny strategi som Synsam nu håller på att genomföra, där glasögon mer är en modeaccessoar än ett bruksföremål.

-”Vi vill hjälpa kunden på ett annat sätt. Vi vill gå från att se bättre till att se bättre ut. Vi ska gå från att sälja glasögon till att bli nummer ett inom eye fashion i Europa.”

Koncernen, som finns i Sverige, Norge, Danmark och Finland samt på Island, Färöarna och Grönland, är en av de marknadsledande aktörerna i Norden.

De största konkurrenterna är internationella aktörer som Synoptik och Specsavers, men även stora nationella aktörer i de andra nordiska länderna.

Håkan Lundstedt berättar att det som lockade med det nya vd-jobbet var möjligheten att på optikmarknaden göra det som Mekonomen har gjort på eftermarknaden för bilar.

”Jag ser samma tecken, att man kanske inte har bästa kundfokus. Trots att konkurrensen är tuff och alla optikkedjor är etablerade så jobbar alla aktörer på ungefär samma sätt över i stort sett hela världen.”

”Innovationstakten är inte så hög, och man konkurrerar med olika former av rabatterbjudanden. Det är en svaghet för branschen att man hela tiden hamnar i rabatträsket. Jag tror att man måste skapa en annan typ av långsiktighet. Man måste ha lite mod och våga göra sådant som andra inte har gjort tidigare.”

Därför har han tillsammans med ledningen tagit fram en ny strategi som Synsam nu håller på att genomföra, där glasögon mer är en modeaccessoar än ett bruksföremål.

”Det där att lösa synfelet finns redan. Vi vill hjälpa kunden på ett annat sätt. Vi vill gå från att se bättre till att se bättre ut. Vi ska gå från att sälja glasögon till att bli nummer ett inom eye fashion i Europa.”

”Om tre till fem år ska hälften av vår vinst komma från produkter, tjänster och marknader som inte finns i dag.”

Synsam omsatte förra året cirka 2,7 miljarder kronor med omkring 2.700 anställda och en rörelsemarginal på 13 procent. Cirka 80 procent av verksamheten drivs genom egna butiker och 20 procent är franchise. Koncernen, som finns i Sverige, Norge, Danmark och Finland samt på Island, Färöarna och Grönland, är en av de marknadsledande aktörerna i Norden.

De största konkurrenterna är internationella aktörer som Synoptik och Specsavers, men även stora nationella aktörer i de andra nordiska länderna.

”Synsam har en bra grund att stå på, men innovationstakten måste bli högre, och därför har jag stärkt ledningen och kompletterat den stora kompetens som redan finns inom koncernen. Teamet som ska genomföra den här förändringen är viktigt.”

Hur mycket handlar om att förvärva?
”Synsam har ett bra butiksnät i dag, det är inte där slaget kommer att stå”, säger Håkan Lundstedt.

Är det någon geografisk marknad utanför Norden som ni är särskilt intresserade av?
”Jag vill inte spekulera i hur expansionen kommer att se ut. Vilken väg vi väljer får visa sig.”

Han är noga med att inte avslöja för mycket för konkurrenterna.

”Man följer varandra, sådan är branschen. Det var samma sak när jag var på Mekonomen, när vi var först att göra något försökte konkurrenterna kopiera det.”

När det gäller frågan om en framtida börsnotering är han lika fåordig.

”Börsnotering är ett av flera alternativ för Synsam, och visst är det ett bolag som skulle passa bra på börsen, men det är en fråga för ägarna.”

Stödstrumpor – vad, hur och varför

Posted by admin on januari 09, 2016
Uncategorized / No Comments

Vad är stödstrumpor, hur fungerar de, och kan jag behöva ett par själv? Tre frågor som vi ska göra vårt bästa för att besvara lite kortfattat i den här artikeln. Stödstrumpor kommer i lite olika former, och kallas också ibland kompressionsstrumpor, även om det inte riktigt är samma sak. Sättet de fungerar på är dock i grund. Wikipedia definierar skillnaden som att kompressionsstrumpor förskrivs av läkare medan vem som helst kan köpa stödstrumpor på apotek.

 

Vad är stödstrumpor?

Stödstrumpor är strumpor som stimulerar blodcirkulationen i fötter och ben. Det kan finnas flera skäl till att detta behövs, exempelvis om man måste sitta still utan att kunna röra benen under längre tidsperioder, exempelvis vid flygresor, eller vid graviditet då fötter och vader utsätts för extra press just då. Stödstrumpor kan också hjälpa till att mildra vid exempelvis åderbråck.

 

Hur fungerar stödstrumpor?

Stödstrumpor fungerar genom att de stramar åt lite extra i vaden och att trycket lättar ju längre upp på benen de sträcker sig. Eftersom vadmusklerna pumpar runt blodet så innebär det extra trycket att de får arbeta lite hårdare och samtidigt gör det extra trycket att blodådrorna kläms ihop lite. Sammantaget gör det att blodcirkulationen i fötter och ben ökar, vilket motverkar svullnader. Stödstrumpor hjälper också till att hålla fötter och ben friska vid längre perioder av stillasittande och motverkar bildandet av blodproppar.

 

Behöver du ett par stödstrumpor?

Det finns flera olika skäl till att du kanske behöver stödstrumpor. Om du exempelvis är gravid så ökar trycket på fötter och vader, vilket kan leda till att svullnader uppstår. Det är någonting som stödstrumpor kan hjälpa till att motverka. Om du lider av åderbråck (vilket många gör utan att vara fullt medvetna om det) så hjälper stödstrumpor till att hålla blodcirkulationen på en bra nivå. Ytterligare en bra anledning till att använda stödstrumpor om man sitter stilla mycket, eller om man ska bege sig på en längre flygresa.

Tags: , , , , , , ,